Vláknitá řasa

Zahnívání rostlin, natrávené zbytky potravy ryb a v neposlední řadě nepřirozená náhlá úprava PH vody - toto jsou zásadní faktory výskytu vláknité řasy ve vašem jezírku. Řasa je druhotná neboli dospělec - něco se dělo špatně před 14 dny ve vodě, to byl okamžik kdy začaly vznikat spory. Spora je vlastně dětství řasy. Spora ke svému životu potřebuje živiny - to jest jakoukoliv podobu živin ve vodě obsažené. Tohle je moment zamyslet se zpětně na počátky budování vašeho jezírka,  zdali projektant byl tak neústupný , že i za cenu ztráty výdělku nehodlal ustoupit  v navrhované technologii, moje praxe na 10 jezírek 4 realizace, podotýkám nejsem výrobce technologii , tudíž mě neživí jejich výroba. 

 Zapluji do svého oblíbeného tématu Biotop. To prostě budu říkat jinak: Biotop je i kalužina  o jisté velikosti,  protože i tam  po určité době  vlivem světla, živin a okolních jevů, je nastartován život minimálně jednoho organismu. Pokud k této kaluži dokážeme připojit jistou technologickou část, dokážeme tento přírodní cyklus (produkt) udržovat ve stavu zahradního doplňku a ne jako bažinatou část Boubínského lesa. Tak naposledy: Biotop opravdu potřebujeme regulovat, jinak tam prostě nevlezete. Na ploše vaší zahrady není možné vybudovat vodní díla, tak jak to funguje na naší planetě, a i v takovém případě člověk dokázal tento velký cyklus nabourat. Je dobré začít realizovat jezírko jako celek s filtračním systémem, a v poslední fázi realizace jej doplníme o vegetaci. Dobře naladěné jezírko je to, kde máme plné filtrační komory nečistot a rostlinky živoří. 

 

 

   

MINORITNÍM VLASTNÍKEM BLUESTONE OFFICE s.r.o   p.HRUBÝ

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu BLUESTONE OFFICE s.r.o., zakázáno. Provozovatelem serveru BLUESTONE OFFICE s.r.o., se sídlem Rybná 716/24, 110 00 Praha 1, IČ: 04131134, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl C, vložka 243012

https://www.youtube.com/watch?v=yISdTvCRA4s&feature=youtu.be