Vady

Spolupráce          www.ekogeo.wbl.sk

V mminulých letech jsem se setkal s různými variacemi poruch hydroizelačních materiálů a to jak asfaltů ,tak i folií a všech ostatních hydroizolací , které si lze představit . Dalším typem poruch jsou trhliny syntetické folií .Tyto poruchy jsou koncentrovány do oblasti ,kde dlouhodobě stojí voda , nebo kde hydroizolační folie je ještě navíc znečištěna spadem kyselými dešti.

Pravda izolatéra - Čím levnější hydroizolace tím kratší životnost a tím větší riziko že nebude fungovat.

Tato věta funguje dokonale.Zejména nyní se snaží výrobci vyrobit něco co je velmi levné a zároveň to bude fungovat. Tato snaha se mnohdy nepovede a následující fotografie jsou toho důkazem .

Usyntetických folií jednim nejvýznamnějších komponentů jsou změkčovadla , která mohou být stabilní a drahá nebo nestabilní a levná .Nestabilní a levná znamená ,že se velmi rychle odpařují ,někdy i jen lokálně , což spůsobuje lokální problémy s kvalitou těchto folií , jejich důsledkem je následující degradace

-Trhliny v syntetické folií ,v počátečním stádiu 

-Trhliny v syntetické folií ,v mírně pokročilém stádiu

-Trhliny v syntetické folií ,ve velkém degradačním stádiu

-Trhliny v syntetické folií ,v celkové degradaci

Příčinou vzniku těchto poruch je migrace změkčovadel a tvrdnutí folie s následným protékáním.

Celý tento proces je označován jako efekt aktivního uhlí a samozřejmě konečným efektem toho je kompletní destrukce hydroizolačního systému střešního pláště .

 

 

   

MINORITNÍM VLASTNÍKEM BLUESTONE OFFICE s.r.o   p.HRUBÝ

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu BLUESTONE OFFICE s.r.o., zakázáno. Provozovatelem serveru BLUESTONE OFFICE s.r.o., se sídlem Rybná 716/24, 110 00 Praha 1, IČ: 04131134, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl C, vložka 243012

https://www.youtube.com/watch?v=yISdTvCRA4s&feature=youtu.be