Postavit si jezírko v zahradě je skvělé rozhodnutí ,každému ho vřele doporučuji .Voda je totiž život a přinese do jakéhokoliv prostředí něco neotřelého.

POTŘEBUJETE DO JEZÍRKA PŘIDÁVAT PŘÍPRAVKY A BAKTERIE ?

Pokud si řeknete ne, jezírko a příroda si vystačí samy, musíte počítat s tím, že se vám kvalita vody v nádrži líbit nebude ! Rozhodneteli se pro ano, pak je potřeba přípravky aplikovat dle vašeho filtračního systému .

Základem všeho je kvalitní filtrace, průtok, uvc lampa a její výkon .Filtrace je potřeba taková ,která svou velikostí odpovídá množství vody obsažené ve vašem jezírku. Je docela zásadní možnost samostatné odpouštění nečistot ze dna filtru a to každou komoru samostatně ,použitý materiál na filtru je potřeba minimálně laminát - dodržení těchto podmínek nám jednoduše pomůže v odstranění nekvalitních filtrů supermarketového tipu .

Zásadní je možnost ovládání nasávání vody z různých hloubek a částí vašeho jezírka .

Je tak nějak dáno, že průtok čerpadla nebude menší jak 10m3/ h - je potřeba vodu v jezírku otočit každé 3 hodiny.

Přípravky při dodržení těchto podmínek budou jen takové ,které vám pomohou nastartovat biologickou rovnováhu ve filtrech -ano filtr čistí . Pokud zvolíte malou filtraci zkrátíte cyklus čištění filtrace a rovnováhu nikdy nedostanete .

Pozor bakteriím trvá kolonizace vašeho filtru cca.10-14 dnů.

 

 

   

MINORITNÍM VLASTNÍKEM BLUESTONE OFFICE s.r.o   p.HRUBÝ

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu BLUESTONE OFFICE s.r.o., zakázáno. Provozovatelem serveru BLUESTONE OFFICE s.r.o., se sídlem Rybná 716/24, 110 00 Praha 1, IČ: 04131134, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl C, vložka 243012

https://www.youtube.com/watch?v=yISdTvCRA4s&feature=youtu.be